Aikainen heratys Simolla ja minulla. Tanja tuli syyslomaa viettamaan kanssamme ja lensi Helsingista Riikan kautta Almatyyn Air Balticilla. Lento saapui aamulla puoli seitseman jalkeen. Kyllapa oli pimeeta aivan keskustaa lukuunottamatta, missa paloivat katuvalot. Osasta kaupunkia valot sammuivat puoli tuntia ennen valoisan tuloa.

Tanjalla oli ollut aika vaiherikas matka. Helsingissa lahtoportti oli vaihtunut, samoin oli kaynyt Riikassa. Olimme hankkineet Tanjalle viisumin Almatysta paikallisen matkatoimiston kautta ja Tanjalla oli printti mukana missa oli mm. viisumin ref.numero. Virkailija Riikassa ei meinannutkaan hyvaksya printtia, koska siita kuulemma puuttui leima. Jaaha...millainenkohan leima siita mahtoikaan puuttua...matkatoimiston mukaan printti kelpaa todisteena Almatyn kentalla odottavasta viisumista. Lopulta puhelinsoiton jalkeen Tanja paasi jatkamaan matkaa.

Aamulla taalla paassa viela oma show. Tanjan piti tayttaa viisumihakemus...tasta ei matkatoimisto ollut maininnut mitaan, eika siitakaan, etta viela pitaa maksaa kentalla 60 euroa ja etta matkassa pitaa olla passikuvia. Poika oli kuvaa pyytanyt, Tanja oli sanonut, etta kukaan ei ollut sanonut, etta kuvia pitaa olla mukana, joten poika oli laittanut viisumin passiin ja Tanja paasi passintarkastuksen jalkeen noutamaan matkalaukkunsa...joka oli ainoana enaa hihnalla.

No niin... Tanja perilla ja ensimmaisena lahdimme ostamaan petivaatteita ja sankya. Olisihan tuonkin asian voinut tehda aikaisemmnkin, mutta aina vain jaanyt. Suunnistimme Armadaan, jossa Jysk:ssa on mukava valikoima  peittoja, tyynyja, lakasetteja ym. Tutun nakosta ravaraa ilmestyi eteemme eraalta Armadan kaytavalta...Tanjalle siina tokaisinkin, etta olin Ikeasta ostanut saman nakoista tavaraa, kun silmiini osuikin Ikea paperikassit. Siis Ikean tuotteitakin taalta on saatavilla. Joka paiva kaupoista pongaamme tuttuja suomalaisia tuotteita...mm. Valion voita ja Fazerin sinisia konfehteja. Meilla oli tarkoitus lahtea sankyostoksen jalkeen kuskimme mukana keskustaan, mutta vasymys iski Tanjaan. Muutaman tunnin nokosten jalkeen lahdimme kavellen Meca-centeriin. Taivaalla oli uhkaavat pilvet ja nopeutimmekin askeleitamme, jotta kerkeaisimme kauppaan ennen sateen tuloa. Kerkesimme...myohemmin illalla sade alkoi ja onkin luvannut sadetta myos huomiselle paivalle.

1982659.jpg

Pieni sahkokatos aiheutti, etta internet ei enaa auennut. Muutama tunti ja netti toimi jalleen.

Roskis on edelleen tyhjentamatta...eipa siita ole vasta kuin kaksi viikkoa, kun roskisasian ensimmaisen kerran omistajan kanssa otimme esille. Tanaan Simolle oli soitettu, etta omistaja tulee kaymaan klo 17.00 talolla. Simo lahti toista kesken tyopaivan ja nainhan taas kavi, etta omistaja ei tullutkaan...oli kaynyt vasta tuntia myohemmin, eika voinut ilmoittaa. Simo odotteli puolisen tuntia ja lahti hakemaan meidat kaupasta.