Puolenpaivan aikoihin lahdimme katsastamaan eilen mainitsemaani taloa nro 2. Saapas nyt sitten nahda hyvaksyyko vuokraemantamme kaikki mita haluamme taloon tulevan. Simon kanssa naureskelimme, etta iskeekohan golfkarpanen, kun talo sijaitsee golf-kentan kupeessa.

Talolta tultuamme lahdimme lahestulkoon samantein katsomaan autoja. Ruuhka muuten kaupungilla on huomattavasti pahempaa kuin oli kesakuussa. Risteykset olivat tukossa, kun autot eivat kerkia menna vihreiden valojen palaessa risteyksesta ja tyyttaykset olivat sen mukaisia. Ensimmaisen kolarin naimme tanaan. Kuorma-auto ja henkiloauto kolaroivat eraassa risteyksessa. Pahaa jalkea tuli kumpaankin autoon. Henkiloauton oikea puoli ruttaantui pahasti, onneksi siina ei istunut kukaan.

Kolmesta autosta pitaisi valita sopiva. Kolarin jalkeen varsinkin tuntuu, etta auto pitaa olla turvallinen ja isokokoinen. Kuskimmekin ajoi melko rohkeasti. Mutkissa sai pitaa kunnolla penkista kiinni, ettei kaatunut viereiselle istuimelle, silla takapenkeissa ei tarvitse kayttaa turvavoita ja lukot onkin piilotettuna takapenkin alle. Etupenkilla turvavyo on pakollinen.

Takaisin tullessamme menimme syomaan myohaisen lounaan...kello puoli 4. Emme olleet syoneet aamupalan jalkeen mitaan, joten hieman alkoi tuntua, etta ruoka voisi tehda poikaa. Menimme viihtyisan tuntuiseen ravintolaan, joka oli ns. ulkoilmaravintola. Jouduimme hetken odottamaan ruokalistaa, silla ravintolassa oli ainoastaan yksi englanninkielinen  sellainen ja se oli juuri kaytossa toisessa poydassa. Tilasimme  juotavaa...tilasin spritea jota ei ollut...punaviinia pullollinen, mutta eipa ollutkaan koko pulloa vaan saimme lasillisen molemmat.Simo tilasi saslikkia...eipa ollut, ja uusi valinta listalta. Ruoka oli ihan ok...jokin maku minua vain kiusasi liharullassa, en oikein saanut selvaa mika se oli, mika ei oikein makuhermojani kutkutellut.

Niin...hotellin aamupala oli siis sama kuin edellisillan illallinen. Nain ei tule poisheitettavaa...tuntuu vain kummalliselta, ettei muuta osata tehda, onhan taalla kuitenkin saatavilla vaikka millaisia raaka-aineita.

Suomalaisia tuntuu olevan hotelissa muitakin, Eilen hissin ovella tuli vastaan pari suomalaismiesta. Taalla on kuulemma jokin nayttely, minne suomestakin on tullut edustajia. Suomen lippu liehuu hotellin edustalla...niin heilui kesakuussakin, joten kylla tama hotelli taitaa olla messuvaen suosiossa, vaikkakin valittajamme tana aamuna ihmetteli, kuinka paljon hotellissa on ulkomaalaisia. Tama hotelli on vanha neuvostoaikainen valtiohotelli ja "tyttohotelli" nain kauniisti sanottuna.

Illalla alkoi kahvihammasta kolottaa ja menimme hotellin "baariin". Siella oli meidan lisaksemme pari oikeata  asiakasta ja muut olivat henkilokuntaan kuuluvia, jotka istuivat poydissa...onkohan tarkoituksena antaa kuva, etta paikka on suosittu. Myohemmin paikalle tuli eras herra, joka oli sama, joka tuli Amsterdamista samalla koneella kuin mekin, ja luki kentalla suomalalaista kirjaa, joten siita paattelimme hanen olevan suomalainen.
Tupakanpoltto vain on inhottavaa, meidankin ymparillamme poltettiin, joten sielta tuli kiire pois. Emmepa enaa muistaneet, etta taalla poltetaan tupakkaa todella paljon.No jos tupakka-aski maksaa 50 euro senttia, niin halpaahan tuo on, joten kulutus on melkoinen.