Lahdimme suunnistamaan kavellen kohti Mega-markettia.Hotellilla viela mietimme, etta menemmeko taksilla vaiko kavellen. Karttaa seuratessa tuntui, etta matka ei joudu lainkaan. Reilun puolentoista tunnin kavelyn jalkeen pysahdyimme lounaalle Japanilaiseen ravintolaan Abai-kadulle. Olimme paikan ainoat asiakkaat vaikka kello oli vasta yhden maissa. Taalla taidetaan syoda lounas aikaisemmin kuin Kiinassa tai sitten paikka ei ole kovin suosittu paivasaikaan. Ruoka oli hyvaa ja tyytyvaisina jatkoimme matkaa kohti markettia.

1887830.jpg
Syksyn tutua taallakin...pudonneita lehtia maassa

1887844.jpg
Haapalatsin edessa haapari vieraineen

Katujen nimet ovat huonosti merkattu ja paatimmekin kaantya eraan isomman kadun kulmasta, mika sitten osoittautuikin aivan oikeaksi kaduksi, joka johti markettiin. Kadun kulmassa katselimme karttaa ja sen taisi eras herra huomata, silla pysahtyi kohdallamme ja taisi tarjota kyytia. Taalla kun on tapana pistaa kasi pystyyn, kun kyytia tarvitsee ja kuka tahansa saattaa pysahtya kohdalla. Hinta kohdalleen ja eikun matkaan. Me emme kyseisen herran palveluksia halunneet vaan jatkoimme matkaa jalan. Matkalla poikkesimme eraassa autokaupassa ihmettelemassa erasta Honda-moottoripyoraa, joka oli aika erikoisen nakoinen. Mita lie vartijapoika ajatellut meista, silla tuli aivan lahestulkoon kylkeen seisomaan ja tarkkailemaan meita. No emme antaneet hanen hairita tutkimuksiamme.

1887921.jpg
Vuorilta tuleva vesi ohjataan mm. taman uoman kautta lahijarviin.

Jalkakaytavat ovat todella huonossa kunnossa. Jalkoihin pitaa katsoa koko ajan ettei yhtakkia putoa mihinkaan koloseen. Eraskin tallainen oli muutaman metrin syva keskella jalkakaytavaa, eika minkaanlaisia varotusmerkkeja. Pimealla emme haluaisi olla jalan liikkeella, silla katuvaloja ei ole.

Matka jatkui ja jatkui...ja vihdoinkin nakyi Mega-centerin liput...kolme ja puolituntia liikkeella. Kahvi maistui todella hyvalle tuon ulkoilun jalkeen. Mega-centeri on uusi ja paikat ovat viela siistissa kunnossa.

Takaisin emme jaksaneet enaa jalan lahtea. Opastiskilta kyselimme kuinka saisimme taksin ja kauppakeskuksen edessa on taksitolppa, joten eipa tarvinnut menna kadunvarteen heiluttamaan. Taksi maksoi 1500 tengea, joka tekee n.8 euroa.