1906434.jpg
Taalla eivat parkkeeraussaannot paljoa paina, silla parkkeerata voi sinne missa tilaa tuntuu olevan...ei ole 5m saantoa suojatiehen ym

Tana aamuna paatimme lahtea ulos aamupalalle. Menimme samaiseen kahvilaan, jossa olimme eilen iltapaivakahveilla. Viihtyisa paikka, jossa on niin ulko- kuin sisapoytia. Koska aamu oli kaunis ja lammin , nautimme aamupalamme ulkona ja kuuntelimme tammenterhojen putoamista. 

1906439.jpg
Kaupungista loytyy useita maastopyora kauppoja, tassa eras. Kaupassa oli myynnissa pyorien lisaksi muutakin urheilutavaraa ja retkeilyyn liittyvaa mm. telttaa, retkikeitinta.

1906450.jpg
Kaytosta poistettuja suihkualtaita ei juurikaan katukuvassa nay.

1906518.jpg
...kavelykadulla sita vastoin oli montakin toiminnassa olevaa. Kavelykadulla kavimme eraassa tietokonekaupassa. Ostimme sielta muistitikun. Tama kaupassakaynti tai parmminkin maksutapahtuna oli hauska tilanne...ei voinut muuta kuin nauraa. Maksoimme kassalla, saimme kaksi A5-kokoista kuittia ja yhden pienemman kuitin. Kassalta askel eteenpain, niin vartijapoika katsoi, etta olimme maksaneet tavaran...vaikka koko ajan tapahtumaa vieressamme seurasi. Leimasi toisen niista A5:sen papereista ja otti itselleen toisen...meille jai yksi iso ja yksi pieni. Seuraavaksi 180 asteen kaannos ja odottelimme vuoroamme seuraavalle tiskille. Vuoromme tultua kassapoika otti kuitit ja tavaran ja omalta koneeltaan katsoi, etta olimme maksaneet oikean tavaran...ok..poika tulosti meille takuulapun, johon vartijapoika jalleen lykkasi leimansa. Vihdoinkin paasimme lahtemaan ulos kaupasta tavaran seka A4-arkin kanssa. Ykden muistitikun halusimme ja kolme eri kaupan henkilokuntaan kuuluvaa siihen tarvittiin...tyollistva vaikutus.

Muutenkin kaupoissa meita tarkkaillaan...eraassakin miesten vaatekaupan edessa vartijapoika oli tupakalla, mutta kun astuimme kauppaan, niin johan oli karppana perassa. Kaupassa ei ollut muita asiakkaista ja henkilokuntaa kuitenkin, niin emme nyt olisi voineet sielta mukaamme maksamatta ottaa.

Simo olisi halunut ostaa itselleen puvun, silla mukana on vain yksi puku...muuttokuormassa olisi useampikin. Lahes kaikissa puvun takeissa on kaksi halkiota takana ja se ei oikein Simon vartalolle sovi. Yhdessa kaupassa olisi ollut takki yhdella halkiolla, mutta ei ollut sopivaa kokoa. Simo kokeili kaksi numeroa isompaa kuin normaalisti kayttaa, mutta kainaloista oli liian pieni. Tyon laatukaan ei ole hyva...made in italy, ei tarkoita , etta vaate olisi tehty kunnolla...esim. hihat ovat istutettu todella huonosti. Eivat myyjat oikein ymmarra, kun naytamme, etta ei hyva...katsovat meita kummissaan...paikallisille saattaa kelvata, mutta meille ei, silla hinnat taalla ovat taivaissa. Shanghaissa olisi saanut samalla hinnalla  teetettya kymmenen pukua.

1906521.jpg
Kavimme katsomassa millainen elainarha taalla on. Opaskirjojen mukaan, elaimilla on karut oltavat. Kuvassa on portti, jonka kautta elaintarhaan paasee.

1906567.jpg
Jotta portin kautta alueelle paasee, pitaa ostaa lippu 35 tengea/henkilo eli n. 20 eurosenttia. Ajattelimme, etta jopas on halpa elaintarhan paasylippu, mutta tama olikin maksu reitista, joka kulki tivolin halki.

1906571.jpg
Tassa vasta varsinainen elaintarhan portti.

1906576.jpg
Paasylippu elaintarhaan maksoi 400 tengea henkilolta, eli n. 2,40 euroa.

1906590.jpg
Portilla oli vastaanottamassa mm. tama kameli, jolla olisi paassyt ratsastamaan.

Alla muutamista elaimista ottamiamme kuvia. Kaikkia elaimia emme tunnistaneet, eika opastauluistakaan ollut apua, silla teksti oli venajaa.

1906596.jpg

1906614.jpg
Nama sentaan tunnistimme...preeriakoiria...jotka tulivat tutuiksi kesaisella Ameriikan matkalla.

1906620.jpg

1906625.jpg

1906647.jpg

1906675.jpg
Tarhassa oli aika monta karhua. Eras oli varmaankin hirven kokoinen...aivan liian pienessa hakissa nama joutuvat elamaan.

1906684.jpg
Vierailijat taisivat hairita taman paivaunia. Kapalaa koitti laittaa silmien paalle suojaksi.

1906731.jpg
Aitojen paalla oli piikkeja, jotta norsut pysyisivat aidan oikella puolella.

1906746.jpg

1906753.jpg

Eipa tasta elaintarhakaynnista jaanyt niin pahaa mielta, kuin jai Shanghaissa Wild Animal Parkissa kaynnin jalkeen. Nakee, ettei rahaa ole kayttaa korjauksiin...hakit ovat ruostuneita ja muutenkin ymparisto tarvitsisi kohennusta. Shanghaissa ihmiset heittelivat hakkeihin tyhjia juomapulloja ja muuta roskaa, taalla roskien heittelya ole, ainostaan muutamat heittelivat jonkinlaisia sipseja, joista suurin osa onneksi ei mennyt hakkeihin sisalle. Se myos pisti silmaan, etta henkilokuntaa ei alueella nakynyt, niinkuin Singaporessa.

1906772.jpg
Piti oikein kaksi kertaa katsoa..kylla...tuolla ylhaalla on asuntoja.

1906781.jpg
Jatimme lounaan tanaan valiin, silla soimme aamupalamme melko myohaan. Elaintarhakierroksen jalkeen kello olikin jo niin paljon, etta nalka alkoi kurnia ja kavelimme Dystok Av. ylospain, silla siella on kuvassa nakyva Thai ravintola. Sisaan astuessamme tuli tunne, etta meilla oli vaaranlaiset vaatteet...farkut ja t-paidat...silla poydat oli katettu valkealla liinalla ja kankaisilla serveteilla ja parilla setilla juomalaseja. Menimmekin hieman taaimamiseen poytaa, mutta jonkun ajan kuluttua halusimmekin vaihtaa poytaa, silla viereiseen poytaa tuli istumaan kaksi mieshenkiloa ja kohta rupesivat tupruttamaan tupakkaa.

Ruoka oli hyvaa...vaikka en saanutkaan tilaamani salaattia...samaisella hinnalla olisimme tosin syoneet muualla neljana paivana. No ruoka  ja palvelu hyvittivat hinnan. Kylla tuo ravintola on sellainen johon  voi menna uudemmankin kerran...Simokin sanoi, etta keitto, jonka tilasi on aivan samanlaista kuin Thaimaassakin on syonyt.

1906823.jpg
Kylla...Sonni-nimista sokeria saimme Thai-ravintossa kahvia tilatessamme.

Thai-ravintolan vieressa on kiinalaisen nakoinen ravintola lohikaarmekoristeineen. Kavimme aidan takana katsomassa millainen paikka on ja yllatykseksemme poydilla oli paksu polykerros. Paikka on aivan viehattava, saali ettei silla ole toimintaa.