Jopa paikalliset pitavat taman maan palvelutasoa alhaisena, varsinkin ravintoloissa. Paikallisten tapana onkin huutaa tarjoilijaa suureen aaneen. Eilen kavin eraassa ulkoilmapaikassa syomassa. Istahdin poytaan ja odottelin pitkan, pitkan aikaa eika kukaan tullut tuomaan ruokalistaa. Kylla tiskilla ainakin viisi tarjoilijaa katselin minuun pain, mutta ei minkaanlaista liiketta poytani suuntaan. Ohi menevalta tarjoilijalta pyysin listaa, mutta eihan tuolle tarjoiijalle tama poyta kuulunut, joten meni kovaa ohitse...sentaan katsoi minuun pain...ihmetellen varmaankin mita tuo tuossa oikein mesoaa. Lopulta ravintolan sisalta tuli nuori neito jalkojaan perassa vetaen.

Salaatin tulo ei kestanyt kauaa eika myoskaan laskun tulo.  Toisaalta saa oli taasen lammin niin mikas ulkona oli istuskellessa.

Tanaan kavin lounaalla jo monesti kaymassamme ravintolassa, jossa palvelua ei voi moittia.  Palvelu pelaa ja hymykin pojilta loytyy.  Ravintoloissa on tapana antaa tippia 10%  laskun paalle.  Paikoissa, missa palvelu on heikkoa, niin kopan pohjalle korkeintaa jaa kolikot, mutta paikka missa palveluun on tyytyvainen, niin silloin mielellaan jattaa tuon 10%. Tanaan on muuten viilein paiva taalla olon aikana. Pitkahihaista olisi saanut olla paalla.

Eileen paivaan viela palatakseni, niin katukuvassa nakyi todella paljon adottavia aiteja.  Onkohan niin, etta he saavat kulkea maarattyna paivana  ulkona : ), silla tuollaista maaraa heita ei ole muina paivina tullut katukuvassa vastaan, eika tullut muuten tanaankaan.

Vieraamme kanssa lahdimme illalliselle ja ajattelimme menna katsomaan hotellin lahella Gogo Streetilla olevaa ravintolaa, joka naytti ulospain siistilta ja aina paikan ohi kavellessa silla oli ruokailijoita. No paikka osoittautui pizzapaikaksi ja jatkoimmekin siiten matkaa. Huomasimme eraassa uudehkossa rakennuksessa ravintolakyltin ja menimme seuraavaksi katsomaan milta se naytti. Viihtyisan nakoinen paikka. Ruokalista oli ainoastaan venajaksi, mutta vieraamme hallitsee kielen niin ei ollut hankaluutta lukea menuuta. Olisimme alkuruoiksi haluneet keitot, mutta eipa niita tana iltana ollutkaan saatavilla. Simo olisi paaruoaksi tilannut lammasta, mutta eipa ollut. tarjoilijalta sitten kysyimmekin mita on tarjolla, jotenkin tarjoilijan palvelu oli ontuvaa, niin paatimme jatkaa edelleen matkaa. Olimme jo jatkamassa matkaa, kun risteyksessa huomasimme punaisen katoksen samaisen rakennuksen toisella sivustalla, joten ei kun katsomaan millainen paikka siella on. Ja kuinkas ollakkaan, paikka oli melko taynna jo puoli kahdeksan aikoihin, joten paikka on varmaankin hyva. Ravintolan nimi SOHO Almaty Club, tatahan paikkaa on kehuttu...niin vieraammekin sanoi, etta on hyva paikka, silla on siella aikaisemminkin kaynyt. Ja kyllahan nain olikin, hyva ruoka ja hyva palvelu ja paljon lansimaalaisia...viereisessakin poydassa oli saksaa puhuvia herrasmiehia.