Puolenpaivan aikoihin lahdimme jalleen tutkailemaan paikkoja. Ensimmaisena tarkoitus oli menna katsomaan Military Museota, mutta missasimmekin sen. Museo sijaitsi lahempana hotellia, kuin uskoimmekaan...kartan mittasuhteet aivan vaarin.

Matkamme varrella oli opaskirjoissa mainittu ruokakauppa, joka osoittautui saksalaiseksi kaupaksi ja hyvaksi sellaiseksi.

1887979.jpg

Dostyk Avenuella muistelimme olevan italialaisen ravintolan, jonka oli seuraava osoitteemme. Taalla on muuten katujen nimia muuteltu, joissakin kartoissa katujen nimet saattavat olla viela neuvostoajalta, joka aiheuttaa hieman sekaannusta, aina ei loyda kartoista katuja nykyisella nimella. Esim. tama Dostyk Ave. on vanhalta nimeltaan Lenin Avenue. Ravintola loytyi, mutta eipa oikein vaikuttanut hyvalta, joten kaannyimme ovelta takaisin ja menimme kadun toisella puolella olevaan ravintolaan. Tilasimme pizzaa ja villisian lihaa. Pizza maistui hyvalta ja Simon mielesta liha oli jotain muuta, kuin villisian lihaa...hyvaa ja maistuvaa oli kuitenkin.

Ravintolan lahelta lahtee kaapelivaunu, Kok-Tobe cable car, kohti vuoria.  Vaunulla paasee lahelle kuuluisaa tv-tornia.  Kaapelivaunuaseman vieressa oli komea, iso rakennus, jota kavimme uteliaina tutkimassa. Rakennus on vanha "Palace of the republic' konsertti talo. Rakennus oli aivan tyhja ja naytti silta ettei sita ole kaytetty enaa vuosiin.

1888033.jpg

1888039.jpg
Tv-torni, jonka takana nakyvat mahtavat lumiset vuoret.

1888003.jpg
Palace on the Republic taustalla ja edessa Ikonitaiteilija Abay Kunanbaev.

Kaupungissa on lukuisia suihkulahteita. Ja niin oli konsertti talon ja Hotelli Kazakhstanin valissa kolme...muistaakseni. Kavimme katsomassa millainen hotelli on...ja oli enemman hotellin tuntuinen ja nakoinen kuin Otrar-hotelli, missa me nyt majailemme. Simo muisteli, etta 26. kerroksessa olisi kahvila, mutta meille kerrottiin, etta paikka on edelleen remontin alla.  Aika kauan on ollut Simon mielesta remontti meneillaan.

1888043.jpgKazakhstan hotelli

1888055.jpg
Hotellin sivustalla oleva vesisuihku loisti kauniisti auringossa.

Ohitimme lenkillamme "Academy of Sciences", joka oli remontin alla sekin. Rakennus on vanhaa neuvostoaikaista arkkitehtuuria ja se mita rakennuksesta korkeiden aikojen takaa naki, niin komialta on aikoinaan nayttanyt.

1888064.jpg
Academy of Sciences

Opaskirjojen mukaan kahvila nimeltaan "Coffeedella" on kaupungin suosituin kahvila. Siella mekin olisimme mielellamme iltapaivakahvit nauttineet, mutta emme paikkaa loytaneet. Tai olisimme saattaneet loytaakin, jos olisimme menneet minun ohjeiden mukaan. mutta Simo meinasi, ettei sita siina rakennuksessa ole, kun ei ollut kadunkulmassa niinkuin opaskirjan karttaaan oli merkitty.

Maastopyorailijoita nakyi sunnuntaipaivana liikkeella lukuisia ja menipa yksi harrikkakin ohitsemme. Panfilov Park on suosittu perheiden ulkoilupaikka. Siella olisi ollut mahdollisuus tehda puistokierros vossikalla tai ratsain. Jatimme talla kertaa valiin.

Sen verran pitaa eilisia kirjoituksia oikaista, ei tama kaupunki aivan pimea iltaisin ja oisin ole. Katuvaloja on paakatujen varsilla, mutta kun mennaan hieman syrjemmalle, niin siella ei valoja ole.

Lumiset vuoret nayttivat mahtavilta auringon loistaessa pilvettomalta taivaalta. Paivalla oli mukavan lamminta, mutta iltaa kohden ja auringon laskiessa ilma muuttui koleaksi. Kavimme kavelykadulla viela iltakahvilla ja tuulen vireen osuessa olisi saanut olla paksumpaa vaatetta mukana. Kavelykadulla on vilinaa...lapsiperheita ja nuorisoa, katusoittajia ja jonglooreja. Taulukauppiaita oli muutama ja heilla mukanaan mita kauniimpia tauluja. Ihastuimme maisematauluihin, joissa oli kuvattu jurtteja ja vuoristoa. 

1887989.jpg
Ulkomaalaisten suosioissa oleva ruoka- ja juomapaikka.

Paikallista arkkitehtuuria kolmessa allaolevassa kuvassa.
1888066.jpg

1888087.jpg

1887966.jpg

Niin ja allaoleva kuva kertoo hyvin paikallisesta asuintalosta...hieman on outo rakennustyyli nain suomalaissilmin katsottuna.
1887996.jpg
Noissa kapeissa kohdissa ol paikoitellen aukot...onkohan niin, etta ne tehdaan huoneiksi vasta, kun joku niin haluaa...tieda hanta.

1888060.jpg

1888083.jpg
Parin kuvan verran huonoa a reijallista kulkureittia.
Alakuvan reika oli keskella risteysta...kuva ei kerro reijan kokoa, mutta en haluaisi pyoralla tuohon ajaa. Levearenkaisella autolla ei liene vaaraa.

1888008.jpg
Uusiokayttoa...

1888090.jpg
Panfilov Parkissa kirkko loisti auringon kanssa. Kuva ei anna oikeata kuvaa  kirkosta kuinka kaunis ja varikas rakennus on.